Technologie a hygiena včelích produktů
Z včelařství naučil jsem se přírodu více znáti a více milovati, než z mnoha knih učených. J.A. Komenský
Úvod
>
Propolis
>
Příprava propolisové tinktury.JPG
Příprava propolisové tinktury
Spustit prezentaci
Následující
Zpět
Úvod
Včela medonosná
Bionomie
Anatomie
Význam chovu včel
Faktory ovlivňující zdravotní stav včel a kvalitu včelích produktů
Vlivy fyzikální a chemické
Faktory biotické
Stav včelího organismu
Chovatelské metody a metody diagnostiky, terapie a prevence chorob včel
Včelařská fenologie a včelí pastva
Legislativa
Mezinárodní a nadnárodní legislativa
Národní legislativa
Včelí produkty
MED
Fyzikální vlastnosti medu
Chemické složení medu
Tvorba medu
Získávání medu
Další úpravy medu
Balení, skladování, značení a prodej medu
Laboratorní vyšetření medu
Falšování a klamavé značení medu
Využití medu
PYL
Význam pylu pro včely
Získávání, zpracování a skladování pylu
Kontrola kvality pylu
Využití pylu
VČELÍ VOSK
Získávání včelího vosku a jeho úprava
Kontrola pravosti vosku
Využití včelího vosku
VČELÍ JED
Účinky včelího jedu
Využití včelího jedu
PROPOLIS
Chemické složení propolisu
Účinky a použití propolisu
MATEŘÍ KAŠIČKA
Chemické složení
Získávání a účinky mateří kašičky
Analytické metody
Stanovení popela
Stanovení obsahu pevných látek ve vodě nerozpustných
Stanovení vody v medu metodou Chatawayovou revidovanou Wedmorem
Stanovení vodivosti medu
Stanovení kyselosti medu
Stanovení hydroxymethylfurfuralu podle Winklera
Stanovení hydroxymethylfurfuralu medotou HPLC
Důkaz porušení medu škrobovým sirupem, škrobovým cukrem a sladovými výtažky (Fieheho reakce II)
Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho
Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona upravené Soxhletem - rozhodčí metoda
Stanovení sacharosy dle Lana a Eynona - rozhodčí metoda
Fotogalerie
Odkazy
Kontakt
Hledat
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet